voorkomen dat hond aan poot likt

De kans is groot dat u op onze website terecht bent gekomen ingeval u zocht op “voorkomen dat hond aan poot likt“. Voor huisdiereigenaren die zoeken naar een huisdierverzekering, huisdierbenodigdheden of dierengeneesmiddelen kan deze pagina uitkomst bieden. Klinkt “voorkomen dat hond aan poot likt” ook bekend bij uw eigen huisdier of iets wat er enigzins mee te maken heeft? Druk op een van de volgende knoppen om naar de juiste pagina te gaan.

Huisdier verzekeringVind hier een huisdierenverzekering die bij u past.

Huisdier medicijnen

Alle soorten huisdier medicijnen voor o.a. uw hond of kat.

Huisdier
benodigdheden

Groot assortiment benodigdheden voor uw huisdieren

Wat zijn de mogelijkheden bij voorkomen dat hond aan poot likt en is een verzekering beschikbaar?

Een huisdierenverzekering is een soort verzekering die bedoeld is om de kosten van veterinaire zorg voor huisdieren te dekken. Net als bij andere soorten verzekeringen betaalt u meestal een maandelijkse premie voor de dekking. Als uw huisdier ziek wordt of een ongeluk krijgt, kunt u de medische kosten indienen bij de verzekeringsmaatschappij en krijgt u mogelijk vergoedingen voor een deel of alle kosten, afhankelijk van de voorwaarden van uw polis.

Net als bij andere verzekeringen kunnen de voorwaarden en dekkingen van huisdierenverzekeringen variëren. Sommige beleidslijnen dekken alleen onverwachte noodgevallen, terwijl andere polissen ook preventieve zorg zoals vaccinaties en routinematige controles kunnen dekken. Er kunnen ook uitsluitingen en beperkingen zijn, afhankelijk van de leeftijd, het ras en de gezondheidsgeschiedenis van uw huisdier.

Het doel van een huisdierenverzekering is om eigenaren van huisdieren te helpen financieel voorbereid te zijn op onverwachte medische kosten en hen in staat te stellen hun huisdieren de zorg te geven die ze nodig hebben zonder zich zorgen te maken over de kosten. Het kan vooral handig zijn als uw huisdier een ernstige ziekte of letsel heeft en de kosten voor de behandeling hoog kunnen oplopen.

Waar tegen kunt u uw huisdier verzekeren?

 • Een aanloop aan de dierenarts.
 • Ingrepen en verzorgingen bij de dierenarts die gerelateerd zijn aan “voorkomen dat hond aan poot likt”
 • Medische onderzoeken
 • Euthanasie
 • Voor een groot aantal dierengeneesmiddelen
 • En nog veel meer. Lees er alles over op de website van de aanbieder.
voorkomen dat hond aan poot likt info

U kunt uw huisdier nooit assureren voor de onderstaande punten.

 • Aandoeningen die uw huisdier al had alvorens u de hondenverzekering afsloot. In dat geval kan u daar jammer genoeg geen hondenverzekering voor afsluiten.
 • Erfelijke of natuurlijke klachten kunnen nooit gedekt worden.
 • Chemische castratie
 • Heeft uw huisdier aparte voedsel bron nodig voor bijvoorbeeld een vermageringskuur? Hier kan u geen huisdierverzekering voor afsluiten.
 • Huisdiermedicijnen die niet staan geregistreerd in Nederland.
 • De volledige lijst vind u op de website van de aanbieder.

Huisdier verzekeringVind hier een huisdierenverzekering die bij u past.
U kan meteen zien welke verzekeringspremie en condities bij u van toepassing zijn.

Aanvullende verzekeringen “voorkomen dat hond aan poot likt” gerelateerd

Ook een extra huisdierenverzekering voor sterilisatie en castratie, voorkomen dat hond aan poot likt of “wat kost een bloedonderzoek bij honden” gerelateerd behoord vaak tot de mogelijkheden voor de hond of kat. Wilt u meer lezen over de opties? Kijk dan eens op de website van de aanbieder.

Dus aan het zoeken voor de huisdierverzekering voor uw hond of kat? Dan bent u bij verzekeringenhuisdieren.nl aan het juiste adres!

Van plan om binnenkort uw kat te verzekeren tegen “hond hijgt in auto” gerelateerde klachten? Een duidelijke keus, daarmee zorgt u ervoor dat uw hond of kat kan rekenen op goede gezondheidszorg. Nieuwsgierig wat de beweegredenen zijn waarom mensen kiezen om hun lieve hond te verzekeren? Hieronder hebben we de voornaamste redenen op een rijtje geplaatst. Tevens kunt u hier tips vinden, op welke wijze u het slimste uw ideale huisdierverzekering af kunt sluiten.

voorkomen dat hond aan poot likt
Wat zijn de redenen waarom personen een hondenverzekering willen?


Op het ogenblik dat uw hond of kat ernstig ziek wordt en dierenkliniek moet, kan dit behoorlijk in de papieren lopen. Een dierenverzekering biedt in dit geval uitkomst, de kosten worden dan door de verzekeraar gedeeltelijk voldaan. Het kost een vast tarief per jaar of in termijnen en hoeft zich nergens zorgen om te maken. Hier komt nog bij dat het u ook een goed gevoel zal geven; u beseft hiermee zeker dat uw huisdier altijd de verzorging krijgt die het nodig heeft. Kiest u toch voor de voordelen van een hondenverzekering?

Nieuwsgierig naar de medicijn prijzen?

Huisdier medicijnen

Alle soorten huisdier medicijnen voor o.a. uw hond of kat.

Wat vinden andere huisdierbezitters belangrijk

Bent u nieuwsgierig wat verzekeringnemers vinden van een huisdierverzekering? Op het internet kunt u soms beoordelingen vinden over het assureren van honden en katten en voorkomen dat hond aan poot likt of “niet giftige planten voor katten“. Hiermee kunt u zichzelf een passend beeld vormen wat anderen huisdier eigenaren hiervan vinden en wat hun ervaringen zijn. De beslissing ligt eenvoudig bij u, om wel of geen huisdierverzekering voor uw huisdieren af te sluiten.

Waar kun je een huisdierenverzekering afsluiten en meer info over voorkomen dat hond aan poot likt

Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die huisdierenverzekeringen aanbieden, dus er zijn verschillende opties om uit te kiezen. Sommige bekende verzekeringsmaatschappijen die huisdierenverzekeringen aanbieden zijn bijvoorbeeld Petplan, OHRA en Reaal.

Het is raadzaam om eerst onderzoek te doen en de verschillende polissen te vergelijken voordat u een huisdierenverzekering afsluit. Lees de voorwaarden en dekkingen van de verschillende polissen zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat u de juiste polis kiest voor uw huisdier en uw persoonlijke situatie. U kunt ook overwegen om beoordelingen en ervaringen van andere klanten te lezen om een idee te krijgen van de ervaringen van andere huisdiereneigenaren met verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle huisdieren in aanmerking komen voor een verzekering en dat er beperkingen kunnen zijn voor dekking, afhankelijk van de leeftijd en de gezondheidsgeschiedenis van uw huisdier. Voor meer informatie kunt u kijken op de pagina van wat is een fysiotherapeut.

Huisdier benodigdheden

Huisdier
benodigdheden

Groot assortiment benodigdheden voor uw huisdieren

Redenen om via internet je huisdierenverzekering af te sluiten


Wat is er fijner dan op uw luie stoel een polis voor huisdieren afsluiten? Op internet een huisdierverzekering afsluiten betekent dat u nergens naar toe hoeft , dit is vanzelfsprekend ideaal. Hier komt bij dat alle voorlichtingen die u nodig heeft omtrent het bestellen van de verzekering voor katten en honden, gewoon online is te vinden.

Nog dingen die u wil begrijpen over “voorkomen dat hond aan poot likt” of die huisdierverzekering voor uw kat of hond?

Antwoorden op veel voorkomen dat hond aan poot likt of “hoe zie je het geslacht van een kat” vragen kunt u online ook makkelijk vinden. Een bijkomend voordeel van online een huisdierenverzekering aangaan, is dat u de verzekeraars onderling eenvoudig met mekaar kunt vergelijken. Na deze gelijkenis zal voor u de beste huisdierenverzekering bekend zijn. Daarmee kost het u elke maand ook nog eens het laagste tarief voor uw polis!

Informatie voorkomen dat hond aan poot likt

Wat kost een huisdierenverzekering

De kosten van een huisdierenverzekering variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd, het ras en de gezondheidsgeschiedenis van uw huisdier, de dekking die u kiest en de verzekeringsmaatschappij waarbij u de verzekering afsluit. Over het algemeen betaalt u een maandelijkse of jaarlijkse premie voor de verzekering.

De maandelijkse premie voor een huisdierenverzekering kan variëren van enkele euro’s tot enkele tientallen euro’s, afhankelijk van de dekking en de verzekeringsmaatschappij. Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden ook kortingen aan voor meerdere huisdieren in hetzelfde huishouden.

Het is belangrijk om te onthouden dat de goedkoopste huisdierenverzekeringen niet altijd de beste dekking bieden en dat sommige verzekeringen mogelijk hogere eigen risico’s of beperkte dekking hebben. Het is daarom belangrijk om de voorwaarden en dekkingen van verschillende polissen te vergelijken voordat u een huisdierenverzekering afsluit. Kijk op mijn hond gaat liggen als hij een andere hond ziet voor meer informatie over dit onderwerp of voorkomen dat hond aan poot likt.

Samenvatting

De verzekering voor uw kat of hond geeft u de vastigheid dat als er iets met uw huisdier is, u altijd kunt rekenen op prima verzorging. Zo’n assurantie kunt u gemakkelijk vanaf de bank afsluiten, verder is er online enorm veel kennisgeving te vinden over dit thema. Lees ook echt de reviews die huisdiereigenaren hebben geschreven omtrent voorkomen dat hond aan poot likt of “hoe lang duurt het voordat verzekering uitbetaald“. Na een goede gelijkenis onder de aangeboden verzekeringen, kunt u bepalen welke er het beste bij uw wensen aansluit.

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over huisdierenverzekeringen. 

Normale bezoekjes aan de dierenarts zijn redelijk normaal te betalen. Maar wat als de hond of kat daadwerkelijk een ernstig ongeluk krijgt? Of misschien wel levensbedreigend ziek is? Vaak zijn er drastische maatregelen nodig om een hond of kat er weer helemaal bovenop te helpen. Met een kattenverzekering of hondenverzekering heb je meer zekerheid.

Wat vergoedt de verzekering? 


De ziektekosten van je huisdier die gemaakt worden in Nederland worden door de Huisdierenverzekering vergoedt o.a. het honorarium van de dierenarts; medisch noodzakelijke opnamen en behandeling (inclusief operaties en narcose); noodzakelijk onderzoek ter vaststelling van een aandoening of letsel door ongeval; in Nederland geregistreerde diergeneesmiddelen; (hulp)middelen zoals verbandmiddelen en implantaten. De overige dekkingen kun je nalezen in de polisvoorwaarden. Bij declaraties geldt altijd een eigen risico. De maximale vergoeding per verzekeringsjaar is altijd een bepaald bedrag per huisdier. Wat kosten de aanvullende verzekeringen voor voorkomen dat hond aan poot likt en wat wordt er vergoed? Voor meer informatie kunt je terecht op de website van onze partner.

Uit welke verschillende dekkingen kan ik kiezen? 

Basisdekking
De basisdekking vergoedt de meest voorkomende ziektekosten en medische ingrepen.

Aanvullende verzekeringen

 • Sterilisatie, castratie, vaccinatie en gebit.
 • Crematie

Is mijn hond in het buitenland verzekerd?

Nee. Alleen de ziektekosten van jouw huisdier die gemaakt worden in Nederland vergoed. 

Zijn er kosten verbonden aan erfelijke ziekten en aangeboren aandoeningen bij de kat en hond meeverzekerd?

Via de Huisdierenverzekering worden de ziektekosten voorkomend vergoed wanneer een huisdier gezond is bij de aanvang van de verzekeringsovereenkomst. Het is belangrijk dat de erfelijke of aangeboren gebreken niet bekend waren (of konden zijn), voordat de verzekering werd afgesloten. Een gebrek of de afwijking die duidelijk te zien is, een voorbeeld hiervan is een navelbreuk, een niet ingedaalde teelbal of een afwijkende stand van de benen. Aandoeningen van ellebogen en heupen worden niet vergoed. 

Hoe kan ik een offerte of verzekering aanvragen? 
Ga naar “katten verzekering” of “hondenverzekering” en klik hier op de bereken mijn premie. U kunt via deze knop verschillende pagina’s bekijken en uw eigen persoonlijke voorkeur aan verzekering kiezen. Meer informatie over de huisdierenverzekering vindt u hier.

voorkomen dat hond aan poot likt

Huisdiermedicijnen kopen of voorkomen dat hond aan poot likt

Huisdiermedicijnen kunnen op verschillende manieren worden gekocht:

 1. Bij de dierenarts: De meeste huisdiermedicijnen kunnen worden voorgeschreven door de dierenarts en worden verkocht bij de praktijk. U kunt contact opnemen met uw dierenarts om te zien welke medicijnen uw huisdier nodig heeft en of deze bij de praktijk verkrijgbaar zijn.
 2. Online: Er zijn verschillende online dierenwinkels en apotheken die huisdiermedicijnen verkopen. Voordat u online medicijnen koopt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u een gerenommeerde verkoper kiest en dat u de medicatie die u nodig heeft correct kiest en toedient.
 3. In de dierenwinkel: Sommige dierenwinkels verkopen huisdiermedicijnen, waaronder anti-vlooien- en tekenmiddelen, ontworming middelen en supplementen voorkomen dat hond aan poot likt.

Het is belangrijk om te onthouden dat sommige medicijnen alleen op recept verkrijgbaar zijn en dat u een recept van uw dierenarts nodig heeft om deze te kopen. Lees kat verliest plukjes haar met korstjes. Voordat u medicijnen aan uw huisdier geeft, is het ook belangrijk om de instructies zorgvuldig te lezen en eventuele vragen of zorgen met uw dierenarts te bespreken.

Waar kan je huisdier medicijnen kopen

Er zijn veel verschillende soorten huisdiermedicijnen beschikbaar, afhankelijk van de aandoening of ziekte die uw huisdier heeft. Hieronder staan enkele veelvoorkomende soorten huisdiermedicijnen:

 1. Anti-vlooien- en tekenmiddelen: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om vlooien en teken op uw huisdier te bestrijden en te voorkomen.
 2. Ontwormingsmiddelen: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om parasitaire wormen bij huisdieren te bestrijden en te voorkomen.
 3. Pijnstillers: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om pijn te verlichten bij huisdieren die lijden aan pijnlijke aandoeningen, zoals artritis.
 4. Antibiotica: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om bacteriële infecties bij huisdieren te behandelen.
 5. Corticosteroïden: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om ontstekingen en allergische reacties bij huisdieren te behandelen.
 6. Anti-emetica: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om braken en misselijkheid bij huisdieren te behandelen.
 7. Insuline: Dit is een medicijn dat wordt gebruikt om diabetes bij huisdieren te behandelen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van huisdiermedicijnen. Lees meer over voorkomen dat hond aan poot likt. Het is belangrijk om te onthouden dat huisdieren medicijnen alleen mogen krijgen als deze zijn voorgeschreven door een dierenarts en dat u de instructies zorgvuldig moet opvolgen. Het is ook belangrijk om eventuele bijwerkingen te bespreken met uw dierenarts.

Vraag & antwoord

Is een identificatieclip verplicht?

Ja, deze is verplicht. De huisdierenverzekering stelt identificatie en een geregistreerde hond of kat verplicht. Je huisdier hoeft niet gechipt te zijn om een verzekering af te kunnen sluiten. Bij je eerstvolgende bezoek aan de dierenarts kun je deze chip eenvoudig aanbrengen. De kosten van het chippen worden vergoed, met als uitzondering de kosten van het dierenartsconsult. 

Wanneer gaat de huisdierenverzekering in? 

Op het moment dat je via onze partner een verzekering hebt afgesloten, ben je direct verzekerd met een voorlopige dekking. Je krijgt binnen een aantal dagen een melding dat jouw huisdier geaccepteerd is. Vanaf dat moment is je huisdier officieel verzekerd. Hierna heb je de verzekering nog 14 dagen vrijblijvend in huis en kan de verzekering opgezegd worden wanneer er geen declaratie is ingediend.

Krijg ik korting bij meerdere katten of honden?

Nee meestal niet, naar elke hond of kat wordt individueel gekeken. Er geldt daarom bij de meeste verzekeringsmaatschappijen geen korting op de premie.

Geldt er een wachttermijn voor het indienen van declaraties?

Huisdierenverzekering
Voor het declareren van ziektekosten geldt een wachttermijn van 30 dagen. Dit geldt niet voor kosten als gevolg van een ongeval en het plaatsen van de identificatiechip voorkomen dat hond aan poot likt. 

Aanvullende verzekeringen
Deze verzekeringen kennen geen wachttijd. 

Heb ik een eigen bijdrage? 
Bij de huisdierenverzekering geldt meestal een eigen bijdrage, de hoogte van deze bijdrage vind u terug in de polis. De aanvullende verzekering crematie kent soms eigen bijdrage. Bij de aanvullende verzekering sterilisatie, castratie, vaccinatie en gebit hoeft je meestal geen eigen bijdrage te betalen in het eerste levensjaar van je hond of kat. Dit kan per verzekering anders zijn, lees daarom altijd eerst goed de voorwaarden voordat u een polis afsluit.

Hoe kan ik een klacht indienen? 
Heeft u klachten omtrent de verzekering of andere zaken kijk dan voor
meer informatie op de website van de geschillencommissie.

Wij kunnen u ook helpen met het vinden van huisdiergeneesmiddelen of dierenbenodigdheden.

Nog dingen die u wil weten omtrent die hondenverzekering voor uw kat of hond of over voorkomen dat hond aan poot likt?

Het is denkbaar om die vragen over hond blaffen afleren met clicker gewoon op internet te stellen. Een bijkomend pluspunt van online een hondenverzekering afsluiten, is dat u de verzekeraars onderling eenvoudig met mekaar kunt vergelijken. Na de vergelijking zal voor u de beste huisdierenverzekering uit de bus komen en betaalt u dus maandelijks meestal het laagste tarief voor deze verzekering!