Huisdier verzekering

Wilt u graag uw huisdierverzekering via internet afsluiten? Dat is een begrijpelijke keuze, daarmee kiest u voor zekerheid voor uw geliefde huisdier. Nieuwsgierig wat de redenen zijn waarom veel huisdiereigenaren ervoor kiezen om hun hond of kat te laten verzekeren? De redenen die het meeste voorkomen hebben we hieronder voor u geplaatst. Daarnaast kunt u hier tips vinden, op welke manier u het slimste de beste huisdierverzekering kunt krijgen.

Wanneer sluiten huisdierbezitters een huisdierverzekering af?

Op het moment dat uw hond of kat serieus ziek wordt en naar de dierenarts moet, kan dit behoorlijk in de papieren lopen. Een huisdierenverzekering biedt in dat geval uitkomst, de onkosten worden dan vaak deels vergoed door de verzekeringsmaatschappij. U betaalt een vast bedrag per maand of per jaar en hoeft zich minder zorgen te maken over hoge onkosten. U zult zien dat u van die huisdierenverzekering ook een fijner gevoel krijgt, de zorg voor uw huisdier is voor de de komende tijd namelijk geregeld. Is de huisdierverzekering ook iets voor u?

Waar tegen kunt u een huisdier (deels) laten verzekeren?

 • Voor een consult bij de dierenarts.
 • Medische onderzoeken.
 • Onderzoek en behandelingen van tumoren.
 • Ingrepen en behandelingen bij de dierenkliniek.
 • Veel huisdiergeneesmiddelen worden tevens deels vergoed.
 • Euthanasie.
 • En nog veel meer. Lees er alles over op de website van de aanbieder.

Waar tegen kunt u uw huisdier niet verzekeren?

 • Had uw huisdier bepaalde aandoeningen vóór u de huisdierverzekering afsloot? Dan kunt u daar helaas geen huisdierverzekering voor sluiten.
 • Heeft uw huisdier aangeboren aandoeningen? Dan is verzekeren daarvoor niet beschikbaar.
 • Ook dieetvoeding en voedingssupplementen kunnen meestal niet meeverzekerd worden.
 • Een onderzoek naar uw overleden huisdier.
 • Chemische castratie.
 • Huisdiermedicijnen die niet staan geregistreerd in Nederland.
 • De volledige lijst vind u op de website van de aanbieder.

Aanvullende verzekeringen huisdier

Naast de basis verzekering zijn er ook 2 aanvullende verzekeringen. De “Plus” en “Top” verzekering. Een aanvullende huisdierenverzekering voor sterilisatie en castratie + preventieve zorg behoord namelijk ook tot de mogelijkheden voor uw hond of kat. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan eens op de website van de aanbieder.

Wat vinden andere huisdiereigenaren belangrijk?

Bent u nieuwsgierig wat verzekeringnemers vinden van hun huisdierverzekering? Op internet kunt u veel beoordelingen vinden over dit onderwerp, het is soms fijn om te weten wat anderen huisdierbezitters er van vinden. Zet de voor en nadelen naast elkaar, zo kunt u zelf kiezen of deze huisdierverzekering past bij uw wensen.

Voordelen bij het online afsluiten van een dierenverzekering

Wat is er fijner dan vanaf uw eigen bank een polis voor huisdieren afsluiten? Via deze site een huisdierverzekering afsluiten betekent dat u zelf nergens meer naar toe hoeft te gaan, dat is wel zo handig! Overigens kunt u op internet alle voorlichtingen vinden die u nodig heeft over een polis voor honden of katten.

Zonder meer goedkoper dan je denkt.
Huisdierenverzekeringen zijn zonder meer verzekeringen die over het hoofd worden gezien. Juist op dat moment is het belangrijk om serieus te overwegen of zo’n verzekering nodig is. Want ja, je hond kan zo een poot breken, een lelijke schram oplopen en laten we het maar niet over infecties hebben..

Waarom een huisdierverzekering?

Een huisdier kan je veel geld kosten, al is het nog zo’n lief beest. Juist omdat het beestje de beste zorg verdient is een verzekering een goede mogelijkheid om een veiligheid in te bouwen voor uw dierbare viervoeter. Wij van verzekeringenhuisdieren.nl hebben een overzicht voor u opgesteld welke huisdierverzekeringen het goedkoopst en het beste uit de ranking komen.

Dierenverzekering
Samenvatting en veel gesteld vragen

Als u kiest voor een verzekering voor uw kat of hond, weet u dat u doorlopend op de zorg kunt rekenen die uw huisdier verdient. Het online afsluiten van een dergelijke verzekering heeft als pluspunt dat u uw woning niet uit hoeft, maar gewoon op uw gemak alle info tot u kunt nemen. Bekijk ook zeker de beoordelingen die mensen achter hebben gelaten over dit onderwerp. Na een juiste vergelijking onder de aangeboden polissen, kunt u besluiten welke het beste bij u past.

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over huisdierenverzekeringen. 

Normale bezoekjes aan de dierenarts zijn redelijk normaal te betalen. Maar wat als de hond of kat daadwerkelijk een ernstig ongeluk krijgt? Of misschien wel levensbedreigend ziek is? Vaak zijn er drastische maatregelen nodig om een hond of kat er weer helemaal bovenop te helpen. Via de [link] kom je geen verassingen tegen. Bij kattenverzekering of hondenverzekering vind je meer informatie.

Wat vergoedt de verzekering? 


De ziektekosten van je huisdier die gemaakt worden in Nederland worden door de Huisdierenverzekering vergoedt o.a. het honorarium van de dierenarts; medisch noodzakelijke opnamen en behandeling (inclusief operaties en narcose); noodzakelijk onderzoek ter vaststelling van een aandoening of letsel door ongeval; in Nederland geregistreerde diergeneesmiddelen; (hulp)middelen zoals verbandmiddelen en implantaten. De overige dekkingen kun je nalezen in de polisvoorwaarden. Bij declaraties geldt altijd een eigen risico. De maximale vergoeding per verzekeringsjaar is altijd een bepaald bedrag per huisdier. Wat kosten de aanvullende verzekeringen en wat wordt er vergoed? Voor meer informatie kunt je terecht op de website van onze partner.

Uit welke verschillende dekkingen kan ik kiezen? 

Basisdekking
De basisdekking vergoedt de meest voorkomende ziektekosten en medische ingrepen.

Aanvullende verzekeringen

 • Sterilisatie, castratie, vaccinatie en gebit.
 • Crematie
Is mijn hond in het buitenland verzekerd?

Nee. Alleen de ziektekosten van jouw huisdier die gemaakt worden in Nederland vergoed. 

Zijn er kosten verbonden aan erfelijke ziekten en aangeboren aandoeningen bij de kat en hond meeverzekerd?

Via de Huisdierenverzekering worden de ziektekosten voorkomend vergoed wanneer een huisdier gezond is bij de aanvang van de verzekeringsovereenkomst. Het is belangrijk dat de erfelijke of aangeboren gebreken niet bekend waren (of konden zijn), voordat de verzekering werd afgesloten. Een gebrek of de afwijking die duidelijk te zien is, een voorbeeld hiervan is een navelbreuk, een niet ingedaalde teelbal of een afwijkende stand van de benen. Aandoeningen van ellebogen en heupen worden niet vergoed. 

Hoe kan ik een offerte of verzekering aanvragen? 
Ga naar “katten verzekering” of “hondenverzekering” en klik hier op de bereken mijn premie. U kunt via deze knop verschillende pagina’s bekijken en uw eigen persoonlijke voorkeur aan verzekering kiezen. Meer informatie over de huisdierenverzekering vindt u hier.

Is een identificatieclip verplicht?

Ja, deze is verplicht. De huisdierenverzekering stelt identificatie en een geregistreerde hond of kat verplicht. Je huisdier hoeft niet gechipt te zijn om een verzekering af te kunnen sluiten. Bij je eerstvolgende bezoek aan de dierenarts kun je deze chip eenvoudig aanbrengen. De kosten van het chippen worden vergoed, met als uitzondering de kosten van het dierenartsconsult. 

Wanneer gaat de huisdierenverzekering in? 
Op het moment dat je via onze partner een verzekering hebt afgesloten, ben je direct verzekerd met een voorlopige dekking. Je krijgt binnen een aantal dagen een melding dat jouw huisdier geaccepteerd is. Vanaf dat moment is je huisdier officieel verzekerd. Hierna heb je de verzekering nog 14 dagen vrijblijvend in huis en kan de verzekering opgezegd worden wanneer er geen declaratie is ingediend.

Krijg ik korting bij meerdere katten of honden?

Nee meestal niet, naar elke hond of kat wordt individueel gekeken. Er geldt daarom bij de meeste verzekeringsmaatschappijen geen korting op de premie.

Geldt er een wachttermijn voor het indienen van declaraties?

Huisdierenverzekering
Voor het declareren van ziektekosten geldt een wachttermijn van 30 dagen. Dit geldt niet voor kosten als gevolg van een ongeval en het plaatsen van de identificatiechip. 

Aanvullende verzekeringen
Deze verzekeringen kennen geen wachttijd. 

Heb ik een eigen bijdrage? 
Bij de huisdierenverzekering geldt meestal een eigen bijdrage, de hoogte van deze bijdrage vind u terug in de polis. De aanvullende verzekering crematie kent soms eigen bijdrage. Bij de aanvullende verzekering sterilisatie, castratie, vaccinatie en gebit hoeft je meestal geen eigen bijdrage te betalen in het eerste levensjaar van je hond of kat. Dit kan per verzekering anders zijn, lees daarom altijd eerst goed de voorwaarden voordat u een polis afsluit.

Hoe kan ik een klacht indienen? 
Heeft u klachten omtrent de verzekering of andere zaken kijk dan voor
meer informatie op de website van de geschillencommissie.

Wij kunnen u ook helpen met het vinden van huisdiergeneesmiddelen of dierenbenodigdheden.

Nog dingen die u wil weten omtrent die hondenverzekering voor uw kat of hond?

Het is denkbaar om die vragen gewoon op internet te stellen. Een bijkomend pluspunt van online een hondenverzekering afsluiten, is dat u de verzekeraars onderling eenvoudig met mekaar kunt vergelijken. Na de vergelijking zal voor u de beste huisdierenverzekering uit de bus komen en betaalt u dus maandelijks meestal het laagste tarief voor deze verzekering!