hondenras die alleen kan zijn

De kans bestaat dat u op deze website terecht bent gekomen ingeval u zocht op “hondenras die alleen kan zijn“. Onze internetpagina is voornamelijk bedoeld voor huisdiereigenaren die zoeken naar een huisdierenverzekeringhuisdierbenodigdheden of dierenapotheek voor hun huisdier. Klinkt “hondenras die alleen kan zijn” ook bekend bij uw huisdier of iets wat er  mee te maken heeft? Klik op een van de onderstaande knoppen om naar de juiste site te gaan.

Huisdier verzekeringVind hier een huisdierenverzekering die bij u past.

Huisdier medicijnen

Alle soorten huisdier medicijnen voor o.a. uw hond of kat.

Huisdier
benodigdheden

Groot assortiment benodigdheden voor uw huisdieren

Wat zijn de opties bij hondenras die alleen kan zijn en is een huisdierverzekering mogelijk?

Een huisdierenverzekering is een soort verzekering die bedoeld is om de kosten van veterinaire zorg voor huisdieren te dekken. Net als bij andere soorten verzekeringen betaalt u meestal een maandelijkse premie voor de dekking. Als uw huisdier ziek wordt of een ongeluk krijgt, kunt u de medische kosten indienen bij de verzekeringsmaatschappij en krijgt u mogelijk vergoedingen voor een deel of alle kosten, afhankelijk van de voorwaarden van uw polis.

Net als bij andere verzekeringen kunnen de voorwaarden en dekkingen van huisdierenverzekeringen variëren. Sommige beleidslijnen dekken alleen onverwachte noodgevallen, terwijl andere polissen ook preventieve zorg zoals vaccinaties en routinematige controles kunnen dekken. Er kunnen ook uitsluitingen en beperkingen zijn, afhankelijk van de leeftijd, het ras en de gezondheidsgeschiedenis van uw huisdier.

Het doel van een huisdierenverzekering is om eigenaren van huisdieren te helpen financieel voorbereid te zijn op onverwachte medische kosten en hen in staat te stellen hun huisdieren de zorg te geven die ze nodig hebben zonder zich zorgen te maken over de kosten. Het kan vooral handig zijn als uw huisdier een ernstige ziekte of letsel heeft en de kosten voor de behandeling hoog kunnen oplopen.

Waar voor is uw huisdier verzekerd?

 • Voor een raadpleging bij de dierenkliniek.
 • Operaties en behandelingen bij uw dierenkliniek die gerelateerd zijn aan “hondenras die alleen kan zijn”
 • Medische onderzoeken
 • Euthanasie
 • Talrijke dierenapotheek medicijnen worden ook deels vergoed
 • En nog veel meer. Lees er alles over op de website van de aanbieder.
hondenras die alleen kan zijn info

Waar tegen is uw huisdier niet verzekerd?

 • Had uw huisdier bepaalde aandoeningen alvoor u de verzekering afsloot? In dat geval kunt u daar tot mijn spijt geen verzekering voor afsluiten.
 • Erfelijke of aangeboren aandoeningen kunnen nooit verzekerd worden.
 • Chemische castratie
 • Heeft uw hond of kat aparte voedsel bron nodig voor b.v. een dieet? Hier kunt u geen verzekering voor afsluiten.
 • Huisdiermedicijnen die niet staan geregistreerd in Nederland.
 • De volledige lijst vind u op de website van de aanbieder.

Huisdier verzekeringVind hier een huisdierenverzekering die bij u past.
U kan meteen uw kosten berekenen en de voorwaarden lezen.

Aanvullende verzekeringen “hondenras die alleen kan zijn” gerelateerd

Zo is er o.a. de extra polis voor steriliseren of castreren voor de kat of hond of wellicht iets dat te maken heeft met hondenras die alleen kan zijn of “kitten weg bij moeder“. Neem rustig een kijkje op de internetpagina van de verzekeringsmaatschappij voor veel meer voorlichtingen.

Dus aan het kijken naar de huisdierenverzekering voor uw huisdier? Verzekeringenhuisdieren.nl helpt u met genoegen met het lokaliseren van de passende polis!

Heeft u een hond en zou u deze graag willen verzekeren tegen “hond trainen aan lange lijn” gerelateerde klachten? Dat is een verstandig keuze, hiermee kiest u voor zekerheid voor uw dierbare huisdier. Heeft u weleens nagedacht wat de aanleiding is waarom zoveel consumenten kiezen voor een huisdierverzekering? De beweegredenen die het meeste voorkomen, hebben wij hieronder voor u geplaatst. Tevens vindt u hieronder tips hoe u online het beste uw huisdierenverzekering kunt bestellen.

hondenras die alleen kan zijn
De stimulansen waarom huisdiereigenaren een hondenverzekering willen.


Ingeval uw huisdier ziek wordt en bijvoorbeeld behandeld moet worden, kan dat flink geld kosten. Met een dierenverzekering zorgt u dat de onkosten gedeeltelijk worden gedekt. Het kost een vast tarief per kwartaal of in termijnen en hoeft zich minder zorgen te maken. Daar komt ook bij dat het u ook een fijn gevoel zal geven; u beseft daarmee beslist dat uw hond of kat constant de verzorging krijgt die het verdient. Gaat u ook voor de baten van een verzekering voor huisdieren?

Nieuwsgierig naar de medicijn prijzen?

Huisdier medicijnen

Alle soorten huisdier medicijnen voor o.a. uw hond of kat.

Wat vinden andere huisdiereigenaren belangrijk

Bent u nieuwsgierig wat verzekeringnemers vinden van een hondenverzekering? Gelukkig zijn er op internet dikwijls gebruikerservaringen van mensen te vinden over dierenverzekeringen en hondenras die alleen kan zijn of “hoe lang moet hond kap op na operatie“. Dit is wel makkelijk, door die gedachten te lezen krijgt u een beter inzicht over wat anderen hier werkelijk van vinden. Wilt u wel of niet gaan voor een dergelijke verzekering? Dit bepaald u ongedwongen helemaal zelf.

Waar kun je een huisdierenverzekering afsluiten en meer info over hondenras die alleen kan zijn

Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die huisdierenverzekeringen aanbieden, dus er zijn verschillende opties om uit te kiezen. Sommige bekende verzekeringsmaatschappijen die huisdierenverzekeringen aanbieden zijn bijvoorbeeld Petplan, OHRA en Reaal.

Het is raadzaam om eerst onderzoek te doen en de verschillende polissen te vergelijken voordat u een huisdierenverzekering afsluit. Lees de voorwaarden en dekkingen van de verschillende polissen zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat u de juiste polis kiest voor uw huisdier en uw persoonlijke situatie. U kunt ook overwegen om beoordelingen en ervaringen van andere klanten te lezen om een idee te krijgen van de ervaringen van andere huisdiereneigenaren met verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle huisdieren in aanmerking komen voor een verzekering en dat er beperkingen kunnen zijn voor dekking, afhankelijk van de leeftijd en de gezondheidsgeschiedenis van uw huisdier. Voor meer informatie kunt u kijken op de pagina van hoeveel kost een pomeriaan.

Huisdier benodigdheden

Huisdier
benodigdheden

Groot assortiment benodigdheden voor uw huisdieren

Waarom via internet een huisdierverzekering afsluiten


Het is toch heerlijk om de polis gewoon fijn thuis af te sluiten? Op internet een verzekering afsluiten betekent dat u nergens naar toe hoeft , dat is uiteraard ideaal. Bovendien kunt u hier veel informatie tegenkomen die u nodig heeft omtrent een verzekering voor dieren.

Onduidelijkheden als het gaat om “hondenras die alleen kan zijn” of polissen voor katten of honden?

Verzoeken over hondenras die alleen kan zijn of “welk ras kat past bij mij” kunt u online ook gewoon prima stellen! Daar komt nog bij dat u op internet zeer eenvoudig vergelijkingen kunt maken onder verzekeraars. Als u deze vergelijking heeft gecompleteerd, kunt u de voor u beste huisdierenverzekering af gaan sluiten. Daarmee betaalt u elke 4 weken ook nog eens het laagste tarief voor de verzekering!

Informatie hondenras die alleen kan zijn

Wat kost een huisdierenverzekering

De kosten van een huisdierenverzekering variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd, het ras en de gezondheidsgeschiedenis van uw huisdier, de dekking die u kiest en de verzekeringsmaatschappij waarbij u de verzekering afsluit. Over het algemeen betaalt u een maandelijkse of jaarlijkse premie voor de verzekering.

De maandelijkse premie voor een huisdierenverzekering kan variëren van enkele euro’s tot enkele tientallen euro’s, afhankelijk van de dekking en de verzekeringsmaatschappij. Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden ook kortingen aan voor meerdere huisdieren in hetzelfde huishouden.

Het is belangrijk om te onthouden dat de goedkoopste huisdierenverzekeringen niet altijd de beste dekking bieden en dat sommige verzekeringen mogelijk hogere eigen risico’s of beperkte dekking hebben. Het is daarom belangrijk om de voorwaarden en dekkingen van verschillende polissen te vergelijken voordat u een huisdierenverzekering afsluit. Kijk op hoe weet je dat je kat koorts heeft voor meer informatie over dit onderwerp of hondenras die alleen kan zijn.

Samenvatting

Indien u een keuze heeft gemaakt voor de assurantie voor uw huisdier, weet u dat u constant op de gezondheidszorg kunt rekenen die uw huisdier verdient. Online kan u de meeste informatie vinden omtrent deze verzekering, daarnaast kan dit vanuit huis, ideaal om zo een verzekering af te sluiten natuurlijk. Het doornemen van de gedachten van anderen huisdiereigenaren over hondenras die alleen kan zijn of “sluitspier kat werkt niet“, is ook echt aan te raden. Door een juiste gelijkenis te maken onder de verzekeringen onder elkaar, kan u uiteindelijk gaan voor de polis die het beste bij u past.

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over huisdierenverzekeringen. 

Normale bezoekjes aan de dierenarts zijn redelijk normaal te betalen. Maar wat als de hond of kat daadwerkelijk een ernstig ongeluk krijgt? Of misschien wel levensbedreigend ziek is? Vaak zijn er drastische maatregelen nodig om een hond of kat er weer helemaal bovenop te helpen. Met een kattenverzekering of hondenverzekering heb je meer zekerheid.

Wat vergoedt de verzekering? 


De ziektekosten van je huisdier die gemaakt worden in Nederland worden door de Huisdierenverzekering vergoedt o.a. het honorarium van de dierenarts; medisch noodzakelijke opnamen en behandeling (inclusief operaties en narcose); noodzakelijk onderzoek ter vaststelling van een aandoening of letsel door ongeval; in Nederland geregistreerde diergeneesmiddelen; (hulp)middelen zoals verbandmiddelen en implantaten. De overige dekkingen kun je nalezen in de polisvoorwaarden. Bij declaraties geldt altijd een eigen risico. De maximale vergoeding per verzekeringsjaar is altijd een bepaald bedrag per huisdier. Wat kosten de aanvullende verzekeringen voor hondenras die alleen kan zijn en wat wordt er vergoed? Voor meer informatie kunt je terecht op de website van onze partner.

Uit welke verschillende dekkingen kan ik kiezen? 

Basisdekking
De basisdekking vergoedt de meest voorkomende ziektekosten en medische ingrepen.

Aanvullende verzekeringen

 • Sterilisatie, castratie, vaccinatie en gebit.
 • Crematie

Is mijn hond in het buitenland verzekerd?

Nee. Alleen de ziektekosten van jouw huisdier die gemaakt worden in Nederland vergoed. 

Zijn er kosten verbonden aan erfelijke ziekten en aangeboren aandoeningen bij de kat en hond meeverzekerd?

Via de Huisdierenverzekering worden de ziektekosten voorkomend vergoed wanneer een huisdier gezond is bij de aanvang van de verzekeringsovereenkomst. Het is belangrijk dat de erfelijke of aangeboren gebreken niet bekend waren (of konden zijn), voordat de verzekering werd afgesloten. Een gebrek of de afwijking die duidelijk te zien is, een voorbeeld hiervan is een navelbreuk, een niet ingedaalde teelbal of een afwijkende stand van de benen. Aandoeningen van ellebogen en heupen worden niet vergoed. 

Hoe kan ik een offerte of verzekering aanvragen? 
Ga naar “katten verzekering” of “hondenverzekering” en klik hier op de bereken mijn premie. U kunt via deze knop verschillende pagina’s bekijken en uw eigen persoonlijke voorkeur aan verzekering kiezen. Meer informatie over de huisdierenverzekering vindt u hier.

hondenras die alleen kan zijn

Huisdiermedicijnen kopen of hondenras die alleen kan zijn

Huisdiermedicijnen kunnen op verschillende manieren worden gekocht:

 1. Bij de dierenarts: De meeste huisdiermedicijnen kunnen worden voorgeschreven door de dierenarts en worden verkocht bij de praktijk. U kunt contact opnemen met uw dierenarts om te zien welke medicijnen uw huisdier nodig heeft en of deze bij de praktijk verkrijgbaar zijn.
 2. Online: Er zijn verschillende online dierenwinkels en apotheken die huisdiermedicijnen verkopen. Voordat u online medicijnen koopt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u een gerenommeerde verkoper kiest en dat u de medicatie die u nodig heeft correct kiest en toedient.
 3. In de dierenwinkel: Sommige dierenwinkels verkopen huisdiermedicijnen, waaronder anti-vlooien- en tekenmiddelen, ontworming middelen en supplementen hondenras die alleen kan zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat sommige medicijnen alleen op recept verkrijgbaar zijn en dat u een recept van uw dierenarts nodig heeft om deze te kopen. Lees wat kost een hond steriliseren. Voordat u medicijnen aan uw huisdier geeft, is het ook belangrijk om de instructies zorgvuldig te lezen en eventuele vragen of zorgen met uw dierenarts te bespreken.

Waar kan je huisdier medicijnen kopen

Er zijn veel verschillende soorten huisdiermedicijnen beschikbaar, afhankelijk van de aandoening of ziekte die uw huisdier heeft. Hieronder staan enkele veelvoorkomende soorten huisdiermedicijnen:

 1. Anti-vlooien- en tekenmiddelen: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om vlooien en teken op uw huisdier te bestrijden en te voorkomen.
 2. Ontwormingsmiddelen: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om parasitaire wormen bij huisdieren te bestrijden en te voorkomen.
 3. Pijnstillers: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om pijn te verlichten bij huisdieren die lijden aan pijnlijke aandoeningen, zoals artritis.
 4. Antibiotica: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om bacteriële infecties bij huisdieren te behandelen.
 5. Corticosteroïden: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om ontstekingen en allergische reacties bij huisdieren te behandelen.
 6. Anti-emetica: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om braken en misselijkheid bij huisdieren te behandelen.
 7. Insuline: Dit is een medicijn dat wordt gebruikt om diabetes bij huisdieren te behandelen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van huisdiermedicijnen. Lees meer over hondenras die alleen kan zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat huisdieren medicijnen alleen mogen krijgen als deze zijn voorgeschreven door een dierenarts en dat u de instructies zorgvuldig moet opvolgen. Het is ook belangrijk om eventuele bijwerkingen te bespreken met uw dierenarts.

Vraag & antwoord

Is een identificatieclip verplicht?

Ja, deze is verplicht. De huisdierenverzekering stelt identificatie en een geregistreerde hond of kat verplicht. Je huisdier hoeft niet gechipt te zijn om een verzekering af te kunnen sluiten. Bij je eerstvolgende bezoek aan de dierenarts kun je deze chip eenvoudig aanbrengen. De kosten van het chippen worden vergoed, met als uitzondering de kosten van het dierenartsconsult. 

Wanneer gaat de huisdierenverzekering in? 

Op het moment dat je via onze partner een verzekering hebt afgesloten, ben je direct verzekerd met een voorlopige dekking. Je krijgt binnen een aantal dagen een melding dat jouw huisdier geaccepteerd is. Vanaf dat moment is je huisdier officieel verzekerd. Hierna heb je de verzekering nog 14 dagen vrijblijvend in huis en kan de verzekering opgezegd worden wanneer er geen declaratie is ingediend.

Krijg ik korting bij meerdere katten of honden?

Nee meestal niet, naar elke hond of kat wordt individueel gekeken. Er geldt daarom bij de meeste verzekeringsmaatschappijen geen korting op de premie.

Geldt er een wachttermijn voor het indienen van declaraties?

Huisdierenverzekering
Voor het declareren van ziektekosten geldt een wachttermijn van 30 dagen. Dit geldt niet voor kosten als gevolg van een ongeval en het plaatsen van de identificatiechip hondenras die alleen kan zijn. 

Aanvullende verzekeringen
Deze verzekeringen kennen geen wachttijd. 

Heb ik een eigen bijdrage? 
Bij de huisdierenverzekering geldt meestal een eigen bijdrage, de hoogte van deze bijdrage vind u terug in de polis. De aanvullende verzekering crematie kent soms eigen bijdrage. Bij de aanvullende verzekering sterilisatie, castratie, vaccinatie en gebit hoeft je meestal geen eigen bijdrage te betalen in het eerste levensjaar van je hond of kat. Dit kan per verzekering anders zijn, lees daarom altijd eerst goed de voorwaarden voordat u een polis afsluit.

Hoe kan ik een klacht indienen? 
Heeft u klachten omtrent de verzekering of andere zaken kijk dan voor
meer informatie op de website van de geschillencommissie.

Wij kunnen u ook helpen met het vinden van huisdiergeneesmiddelen of dierenbenodigdheden.

Nog dingen die u wil weten omtrent die hondenverzekering voor uw kat of hond of over hondenras die alleen kan zijn?

Het is denkbaar om die vragen over hond haart heel erg uit gewoon op internet te stellen. Een bijkomend pluspunt van online een hondenverzekering afsluiten, is dat u de verzekeraars onderling eenvoudig met mekaar kunt vergelijken. Na de vergelijking zal voor u de beste huisdierenverzekering uit de bus komen en betaalt u dus maandelijks meestal het laagste tarief voor deze verzekering!