hoe ver kan een kat ruiken

De kans is groot dat u op onze pagina terecht bent gekomen wanneer u zocht op “hoe ver kan een kat ruiken“. Voor huisdiereigenaren die zoeken naar een huisdierenverzekering, huisdierbenodigdheden of dierengeneesmiddelen kan onze site een oplossing bieden. Is “hoe ver kan een kat ruiken”, of iets wat daar op lijkt, ook zichtbaar bij uw huisdier? Druk op een van de volgende knoppen om naar de juiste website te gaan.

Huisdier verzekeringVind hier een huisdierenverzekering die bij u past.

Huisdier medicijnen

Alle soorten huisdier medicijnen voor o.a. uw hond of kat.

Huisdier
benodigdheden

Groot assortiment benodigdheden voor uw huisdieren

Wat zijn de mogelijkheden bij hoe ver kan een kat ruiken en is een huisdierenverzekering mogelijk?

Een huisdierenverzekering is een soort verzekering die bedoeld is om de kosten van veterinaire zorg voor huisdieren te dekken. Net als bij andere soorten verzekeringen betaalt u meestal een maandelijkse premie voor de dekking. Als uw huisdier ziek wordt of een ongeluk krijgt, kunt u de medische kosten indienen bij de verzekeringsmaatschappij en krijgt u mogelijk vergoedingen voor een deel of alle kosten, afhankelijk van de voorwaarden van uw polis.

Net als bij andere verzekeringen kunnen de voorwaarden en dekkingen van huisdierenverzekeringen variëren. Sommige beleidslijnen dekken alleen onverwachte noodgevallen, terwijl andere polissen ook preventieve zorg zoals vaccinaties en routinematige controles kunnen dekken. Er kunnen ook uitsluitingen en beperkingen zijn, afhankelijk van de leeftijd, het ras en de gezondheidsgeschiedenis van uw huisdier.

Het doel van een huisdierenverzekering is om eigenaren van huisdieren te helpen financieel voorbereid te zijn op onverwachte medische kosten en hen in staat te stellen hun huisdieren de zorg te geven die ze nodig hebben zonder zich zorgen te maken over de kosten. Het kan vooral handig zijn als uw huisdier een ernstige ziekte of letsel heeft en de kosten voor de behandeling hoog kunnen oplopen.

Waar voor is uw geliefde huisdier verzekerd?

 • Een bezoek bij de dierenkliniek.
 • Controles en/of operaties bij uw dierenkliniek die te maken hebben met “hoe ver kan een kat ruiken”
 • Medische onderzoeken
 • Euthanasie
 • Veel dierenapotheek medicijnen worden ook deels vergoed
 • En nog veel meer. Lees er alles over op de website van de aanbieder.
hoe ver kan een kat ruiken info

Waar voor is uw huisdier niet verzekerd?

 • Had uw huisdier bepaalde klachten alvoor u de huisdierenverzekering afsloot? Dan kunt u daar helaas geen huisdierverzekering voor afsluiten.
 • Heeft uw huisdier aangeboren klachten? Dan is een polis afsluiten daarvoor niet mogelijk.
 • Chemische castratie
 • Heeft uw huisdier speciale voeding nodig voor bijvoorbeeld een vermageringskuur? Daar kunt u geen hondenverzekering voor afsluiten.
 • Huisdiermedicijnen die niet staan geregistreerd in Nederland.
 • De volledige lijst vind u op de website van de aanbieder.

Huisdier verzekeringVind hier een huisdierenverzekering die bij u past.
U kan meteen uw kosten berekenen en de voorwaarden lezen.

Aanvullende verzekeringen “hoe ver kan een kat ruiken” gerelateerd

Zo is er bijvoorbeeld een aanvullende huisdierverzekering voor castratie en sterilisatie voor uw kat of hond of wellicht iets dat te maken heeft met hoe ver kan een kat ruiken of “hond in de auto tips“. Neem gerust een kijkje op de internetpagina van de huisdierenverzekering voor extra informatie.

Dus bent u aan het zoeken naar eenhuisdierenverzekering voor uw hond of ander huisdier? In dat geval bent u bij verzekeringenhuisdieren.nl aan het juiste adres!

Bent u houder van een hond en overweegt u om haar te gaan verzekeren voor “wanneer tweede hond erbij” gerelateerde klachten? Dat is een goede oplossing, hiermee weet u zeker dat er zorg geboden wordt indien dat noodzakelijk is. Heeft u weleens gedacht wat de aanleiding is waarom zoveel personen kiezen voor een huisdierenverzekering? Hieronder hebben wij de belangrijkste aanleidingen op een rijtje geplaatst. Daarnaast kan u hieronder adviezen aantreffen, waarmee u gegarandeerd de beste hondenverzekering kan vinden.

hoe ver kan een kat ruiken
Wat zijn de redenen waarom consumenten een huisdierverzekering willen?


Op het moment dat uw huisdier ernstig ziek wordt en dierenkliniek moet, kan dit behoorlijk in de papieren lopen. Op het moment dat u een huisdierverzekering voor uw huisdier heeft , is een percentage van de kosten voor rekening van de verzekeraar. Het kost een vast bedrag per kwartaal of in termijnen en hoeft zich nergens zorgen om te maken. Daar komt ook bij dat het u ook een fijn gevoel zal bezorgen; u beseft hiermee beslist dat uw hond of kat constant de gezondheidszorg krijgt die het nodig heeft. Gaat u ook voor de pluspunten van een polis voor honden of katten?

Nieuwsgierig naar de medicijn prijzen?

Huisdier medicijnen

Alle soorten huisdier medicijnen voor o.a. uw hond of kat.

Lees ervaringen van anderen

Zou u wel willen lezen wat de meningen van huisdiereigenaren zijn omtrent een hondenverzekering? Gelukkig zijn er op internet dikwijls meningen van mensen te vinden over dierenverzekeringen en hoe ver kan een kat ruiken of “mag een hond sinaasappelsap“. Dat is een aangenaam idee, op basis hiervan kan u zichzelf ook een mening vormen of zo’n huisdierenverzekering ook bij u wensen past. Natuurlijk bepaald u tenslotte helemaal zelf, of u daarvoor wilt gaan.

Waar kun je een huisdierenverzekering afsluiten en meer info over hoe ver kan een kat ruiken

Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die huisdierenverzekeringen aanbieden, dus er zijn verschillende opties om uit te kiezen. Sommige bekende verzekeringsmaatschappijen die huisdierenverzekeringen aanbieden zijn bijvoorbeeld Petplan, OHRA en Reaal.

Het is raadzaam om eerst onderzoek te doen en de verschillende polissen te vergelijken voordat u een huisdierenverzekering afsluit. Lees de voorwaarden en dekkingen van de verschillende polissen zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat u de juiste polis kiest voor uw huisdier en uw persoonlijke situatie. U kunt ook overwegen om beoordelingen en ervaringen van andere klanten te lezen om een idee te krijgen van de ervaringen van andere huisdiereneigenaren met verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle huisdieren in aanmerking komen voor een verzekering en dat er beperkingen kunnen zijn voor dekking, afhankelijk van de leeftijd en de gezondheidsgeschiedenis van uw huisdier. Voor meer informatie kunt u kijken op de pagina van hond trekken aan lijn afleren.

Huisdier benodigdheden

Huisdier
benodigdheden

Groot assortiment benodigdheden voor uw huisdieren

Aanleidingen om online je hondenverzekering af te sluiten


Het is toch geweldig om die polis eenvoudig fijn thuis af te sluiten? Op internet een huisdierenverzekering afsluiten betekent dat u nergens naar toe hoeft te gaan, dat is zonder twijfel ideaal. Alle info die u nodig heeft voor de assurantie, staat vaak online.

Nog dingen die u wil weten over “hoe ver kan een kat ruiken” of een huisdierenverzekering voor uw kat of hond?

Antwoorden op alle hoe ver kan een kat ruiken of “kat heeft iets in keel” vragen kunt u online ook makkelijk krijgen. Een bijkomend voordeel van online een verzekering afsluiten, is dat u verzekeraars onderling gemakkelijk met mekaar kunt matchen. Hierdoor is het perspectief groot dat u daarnaast nog eens de huisdierverzekering vind met de voordeligste prijs/kwaliteit verhouding. Dat levert u daarnaast nog eens een flinke bezuiniging op.

Informatie hoe ver kan een kat ruiken

Wat kost een huisdierenverzekering

De kosten van een huisdierenverzekering variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd, het ras en de gezondheidsgeschiedenis van uw huisdier, de dekking die u kiest en de verzekeringsmaatschappij waarbij u de verzekering afsluit. Over het algemeen betaalt u een maandelijkse of jaarlijkse premie voor de verzekering.

De maandelijkse premie voor een huisdierenverzekering kan variëren van enkele euro’s tot enkele tientallen euro’s, afhankelijk van de dekking en de verzekeringsmaatschappij. Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden ook kortingen aan voor meerdere huisdieren in hetzelfde huishouden.

Het is belangrijk om te onthouden dat de goedkoopste huisdierenverzekeringen niet altijd de beste dekking bieden en dat sommige verzekeringen mogelijk hogere eigen risico’s of beperkte dekking hebben. Het is daarom belangrijk om de voorwaarden en dekkingen van verschillende polissen te vergelijken voordat u een huisdierenverzekering afsluit. Kijk op hond likt mijn voeten voor meer informatie over dit onderwerp of hoe ver kan een kat ruiken.

Conclusie

Een polis voor uw kat of hond geeft u de vastigheid dat als er iets met uw huisdier is, u altijd kunt rekenen op goede verzorging. Zo’n verzekering kan u eenvoudig vanaf de keukentafel bestellen, verder is er op internet zeer veel informatie te vinden over dit item. Het is tevens aan te raden om gedachten van consumenten te lezen omtrent hoe ver kan een kat ruiken of “kat in de rui symptomen” en het bestellen van een verzekering voor honden en katten. Een goede vergelijking tussen aangeboden polissen online, laat razendsnel zien welke verzekering er nu werkelijk het beste bij u aansluit.

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over huisdierenverzekeringen. 

Normale bezoekjes aan de dierenarts zijn redelijk normaal te betalen. Maar wat als de hond of kat daadwerkelijk een ernstig ongeluk krijgt? Of misschien wel levensbedreigend ziek is? Vaak zijn er drastische maatregelen nodig om een hond of kat er weer helemaal bovenop te helpen. Met een kattenverzekering of hondenverzekering heb je meer zekerheid.

Wat vergoedt de verzekering? 


De ziektekosten van je huisdier die gemaakt worden in Nederland worden door de Huisdierenverzekering vergoedt o.a. het honorarium van de dierenarts; medisch noodzakelijke opnamen en behandeling (inclusief operaties en narcose); noodzakelijk onderzoek ter vaststelling van een aandoening of letsel door ongeval; in Nederland geregistreerde diergeneesmiddelen; (hulp)middelen zoals verbandmiddelen en implantaten. De overige dekkingen kun je nalezen in de polisvoorwaarden. Bij declaraties geldt altijd een eigen risico. De maximale vergoeding per verzekeringsjaar is altijd een bepaald bedrag per huisdier. Wat kosten de aanvullende verzekeringen voor hoe ver kan een kat ruiken en wat wordt er vergoed? Voor meer informatie kunt je terecht op de website van onze partner.

Uit welke verschillende dekkingen kan ik kiezen? 

Basisdekking
De basisdekking vergoedt de meest voorkomende ziektekosten en medische ingrepen.

Aanvullende verzekeringen

 • Sterilisatie, castratie, vaccinatie en gebit.
 • Crematie

Is mijn hond in het buitenland verzekerd?

Nee. Alleen de ziektekosten van jouw huisdier die gemaakt worden in Nederland vergoed. 

Zijn er kosten verbonden aan erfelijke ziekten en aangeboren aandoeningen bij de kat en hond meeverzekerd?

Via de Huisdierenverzekering worden de ziektekosten voorkomend vergoed wanneer een huisdier gezond is bij de aanvang van de verzekeringsovereenkomst. Het is belangrijk dat de erfelijke of aangeboren gebreken niet bekend waren (of konden zijn), voordat de verzekering werd afgesloten. Een gebrek of de afwijking die duidelijk te zien is, een voorbeeld hiervan is een navelbreuk, een niet ingedaalde teelbal of een afwijkende stand van de benen. Aandoeningen van ellebogen en heupen worden niet vergoed. 

Hoe kan ik een offerte of verzekering aanvragen? 
Ga naar “katten verzekering” of “hondenverzekering” en klik hier op de bereken mijn premie. U kunt via deze knop verschillende pagina’s bekijken en uw eigen persoonlijke voorkeur aan verzekering kiezen. Meer informatie over de huisdierenverzekering vindt u hier.

hoe ver kan een kat ruiken

Huisdiermedicijnen kopen of hoe ver kan een kat ruiken

Huisdiermedicijnen kunnen op verschillende manieren worden gekocht:

 1. Bij de dierenarts: De meeste huisdiermedicijnen kunnen worden voorgeschreven door de dierenarts en worden verkocht bij de praktijk. U kunt contact opnemen met uw dierenarts om te zien welke medicijnen uw huisdier nodig heeft en of deze bij de praktijk verkrijgbaar zijn.
 2. Online: Er zijn verschillende online dierenwinkels en apotheken die huisdiermedicijnen verkopen. Voordat u online medicijnen koopt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u een gerenommeerde verkoper kiest en dat u de medicatie die u nodig heeft correct kiest en toedient.
 3. In de dierenwinkel: Sommige dierenwinkels verkopen huisdiermedicijnen, waaronder anti-vlooien- en tekenmiddelen, ontworming middelen en supplementen hoe ver kan een kat ruiken.

Het is belangrijk om te onthouden dat sommige medicijnen alleen op recept verkrijgbaar zijn en dat u een recept van uw dierenarts nodig heeft om deze te kopen. Lees vachtverzorging engelse cocker spaniel. Voordat u medicijnen aan uw huisdier geeft, is het ook belangrijk om de instructies zorgvuldig te lezen en eventuele vragen of zorgen met uw dierenarts te bespreken.

Waar kan je huisdier medicijnen kopen

Er zijn veel verschillende soorten huisdiermedicijnen beschikbaar, afhankelijk van de aandoening of ziekte die uw huisdier heeft. Hieronder staan enkele veelvoorkomende soorten huisdiermedicijnen:

 1. Anti-vlooien- en tekenmiddelen: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om vlooien en teken op uw huisdier te bestrijden en te voorkomen.
 2. Ontwormingsmiddelen: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om parasitaire wormen bij huisdieren te bestrijden en te voorkomen.
 3. Pijnstillers: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om pijn te verlichten bij huisdieren die lijden aan pijnlijke aandoeningen, zoals artritis.
 4. Antibiotica: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om bacteriële infecties bij huisdieren te behandelen.
 5. Corticosteroïden: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om ontstekingen en allergische reacties bij huisdieren te behandelen.
 6. Anti-emetica: Dit zijn medicijnen die worden gebruikt om braken en misselijkheid bij huisdieren te behandelen.
 7. Insuline: Dit is een medicijn dat wordt gebruikt om diabetes bij huisdieren te behandelen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van huisdiermedicijnen. Lees meer over hoe ver kan een kat ruiken. Het is belangrijk om te onthouden dat huisdieren medicijnen alleen mogen krijgen als deze zijn voorgeschreven door een dierenarts en dat u de instructies zorgvuldig moet opvolgen. Het is ook belangrijk om eventuele bijwerkingen te bespreken met uw dierenarts.

Vraag & antwoord

Is een identificatieclip verplicht?

Ja, deze is verplicht. De huisdierenverzekering stelt identificatie en een geregistreerde hond of kat verplicht. Je huisdier hoeft niet gechipt te zijn om een verzekering af te kunnen sluiten. Bij je eerstvolgende bezoek aan de dierenarts kun je deze chip eenvoudig aanbrengen. De kosten van het chippen worden vergoed, met als uitzondering de kosten van het dierenartsconsult. 

Wanneer gaat de huisdierenverzekering in? 

Op het moment dat je via onze partner een verzekering hebt afgesloten, ben je direct verzekerd met een voorlopige dekking. Je krijgt binnen een aantal dagen een melding dat jouw huisdier geaccepteerd is. Vanaf dat moment is je huisdier officieel verzekerd. Hierna heb je de verzekering nog 14 dagen vrijblijvend in huis en kan de verzekering opgezegd worden wanneer er geen declaratie is ingediend.

Krijg ik korting bij meerdere katten of honden?

Nee meestal niet, naar elke hond of kat wordt individueel gekeken. Er geldt daarom bij de meeste verzekeringsmaatschappijen geen korting op de premie.

Geldt er een wachttermijn voor het indienen van declaraties?

Huisdierenverzekering
Voor het declareren van ziektekosten geldt een wachttermijn van 30 dagen. Dit geldt niet voor kosten als gevolg van een ongeval en het plaatsen van de identificatiechip hoe ver kan een kat ruiken. 

Aanvullende verzekeringen
Deze verzekeringen kennen geen wachttijd. 

Heb ik een eigen bijdrage? 
Bij de huisdierenverzekering geldt meestal een eigen bijdrage, de hoogte van deze bijdrage vind u terug in de polis. De aanvullende verzekering crematie kent soms eigen bijdrage. Bij de aanvullende verzekering sterilisatie, castratie, vaccinatie en gebit hoeft je meestal geen eigen bijdrage te betalen in het eerste levensjaar van je hond of kat. Dit kan per verzekering anders zijn, lees daarom altijd eerst goed de voorwaarden voordat u een polis afsluit.

Hoe kan ik een klacht indienen? 
Heeft u klachten omtrent de verzekering of andere zaken kijk dan voor
meer informatie op de website van de geschillencommissie.

Wij kunnen u ook helpen met het vinden van huisdiergeneesmiddelen of dierenbenodigdheden.

Nog dingen die u wil weten omtrent die hondenverzekering voor uw kat of hond of over hoe ver kan een kat ruiken?

Het is denkbaar om die vragen over hond wil niet uitgelaten worden gewoon op internet te stellen. Een bijkomend pluspunt van online een hondenverzekering afsluiten, is dat u de verzekeraars onderling eenvoudig met mekaar kunt vergelijken. Na de vergelijking zal voor u de beste huisdierenverzekering uit de bus komen en betaalt u dus maandelijks meestal het laagste tarief voor deze verzekering!